Tablou din creioane cerate

O altfel de pictura, arta pentru copii cu creioane cerate. Noi am numit-o pictura magica. Tablou din creioane cerate – descoperă toate detaliile in cele ce urmeaza….

Desene cu creioane cerate

La ora de arta din cadrul temei ” prietenia” am realizat copacul prieteniei folosind o noua tehnica de pictura, cu ajutorul creioanelor cerate.

Inspiratia mi-a venit de la un fototapet pe care l-am vazut pe internet. Am preluat o parte din poza si am realizat aceasta minunata fisa de lucru–COPACUL PRIETENIEI.

Cum am realizat?

Le-am cerut celor mici sa-i deseneze copacelului coroana din frunze si flori, prin realizarea unor cercuri (mici si mari) fara a ridica mana in sus in timpul executiei si fara sa tina cont de imbinarea culorilor. Toate realizate cu ajutorul creioanelor cerate. Apoi, sa-si acopere cat mai bine foaia cu vopsea guasa albastra si verde, folosind o pensula lata.

Iata ce a iesit…minunate nu?

Materiale necesare: coli groase pentru desen, foaia de lucru (o poti descarca de mai sus), culori cerate, vopsea guasa (albastru si verde), pensule late si un recipient cu apa.

Vopseaua a acoperit zonele albe, dar nu si desenele realizate cu creioanele cerate. Astfel, desenele au fost scoase mult mai bine in evidenta, dupa aplicarea vopselei.

Poti achizitiona setul de 12 creioane cerate- Watercolour de AICI.

Aceasta tehnica de pictura ii dezvolta celui mic creativitatea, imaginatia si abilitatile motorii fine.

Aici, veti gasi si alte 9 tehnici de pictura, numai bune de pus in practica cu cel mic.

Spor la lucru!

Urmareste-ne si pe canalul de YouTube pentru mai multe idei educative si creative!

By Curiosidemici

Mamica implinita2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anotimpurile