9 Idei de pictura pentru copii

În rândurile de mai jos, am selectat câteva activități creative, ce au la bază diferite tehnici de pictură, mai exact 9 tehnici de pictura. 9 Idei de pictura pentru copii care sper să trezească interesul micuților voștri.

9 Idei de pictura pentru copii

1. Pictura cu paiul

Materiale: acuarele/tempera, coli de hârtie, pipeta, apă, pai de băut.

Cum să realizezi:

Amestecă culorile cu apă (amestecul trebuie să fie lichid). Cu pensula, sau cu pipeta picuri pe o coală de hârtie stropi din amestecul de culori. Apoi, cel mic va sufla prin pai în dreptul lor, controlând direcția în care dorește să meargă dârele. Veți vedea că stropii se vor răspândi în toate direcțiile în funcție de desenul pe care dorește să-l realizeze.

2. Pictura în relief cu sare

Materiale: coli, sare fină, aracet, culori acrilice,pensula, pipeta, apă.

Cum să realizezi:

Amestecă tempera/culorile acrilice in recipiente cu apă. Realizează desenul dorit pe o coală de hârtie, cu ajutorul unui creion (sau.. scos la imprimantă gata făcut, de pe internet). Pune aracet pe conturul desenului. Apoi.. presară sarea (apr. 1cm grosime) pe toată suprafața lui. Așteptă să pătrundă și sa se lipească granulele de sare de lipici. După, scutură planșa de surplusul de sare. Acum urmează pasul mult așteptat..pictura pe sare de către micul artist. Acesta va înmuia pensula în culoarea lichidă și va atinge ușor cu ea sarea, până culoarea se absoarbe. Astfel, vă puteți juca cu nuanțele, obținând desenul mult dorit.

3. Desen cu sare

Materiale: acuarele, pensule, apă, sare, coli de hârtie.

Cum să realizezi:

Realizează un desen, pe care îl veți vopsi împreună cu acuarele fluide. Imediat, cu ajutorul unei site presărați sare peste el (înainte ca acesta să se usuce). Indicat ar fi să scuturați surplusul de sare, și să lăsați planșa la uscat. Veți vedea că sarea se va dizolva, iar la final desenul va avea o granulație frumoasă. O adevărată operă de artă, nu?

4. Pictură cu fire de ață

Materiale: ață, culori acrilice, coli de hârtie, recipienti pentru culori.

Cum să realizezi:

Înmuiați împreună un fir de ață în vopsea. Apoi, așezați firul pe o coală de hârtie pentru a picta cu el. Cel mic îl va plimba de “colo-colo”, observând urmele pe care le lasă.

O altă variantă, în care vă puteți realiza propria “operă de artă” este să așezați firul de ață înmuiat înprealabil în vopsea, între doua coli de hârtie. Roagă-l pe cel mic să tragă ușor de fir. Dar.. atenție!! Încercați sa nu mișcați hârtia! Indicat ar fi, să așezi mâna sau să așezați o carte deasupra colilor, pentru a sta cât mai fixe. Astfel, desenul va ieși mai clar.

5. Tehnica stampilarii – (baloane, furculiță, burete, diferite legume și fructe etc.)

Pune în diferite recipiente culoare. Apoi, introduceți obiectul/obiectele pe care le-ai ales în ele. După care, stampilati pe foaie, realizând:

*cu furculița:flori, iarbă, animalute

*cu buretele de bucătărie puteți picta diferite șabloane. Prin îndepărtarea acestuia va rezulta o imagine, imprimată foarte frumos.

*frunze, steluțe, linii (drepte, zig-zag, curbate) stampile de cartofi.

➡️activități copii-lucru manual

6. Amprente amuzante și hazlii

Materiale: culori acrilice, pensula, coli de hârtie, carioci.

Cum să realizezi:

Pictează: palma, talpa, pumnul sau degețelele celui mic cu acuarele. Apoi, imprimă forma pe hârtie. Folosește cariocile pentru: aripioare, ochi, piciorușe.

7. Desen ‘Air Paint’

Materiale: 1lg făina, un vârf cuțit praf de copt, colorant alimentar, 1lgt sare, apă.

Cum să realizezi:

Amestecă ingredientele (fără colorantul alimentar). Adăugă apa până vei obține o cremă. Împarte compoziția în câteva recipiente și adaugă culorile dorite, cu ajutorul picăturilor de colorant. Apoi… indicat ar fi sa pui vopseaua la rece.

Realizați împreună desenul pe carton sau pe o coală cartonată. După ce desenul este gata, se va da la cuptorul cu microunde timp de 10-20 sec.

8. Pictura pe folie de aluminiu

Materiale: folie de aluminiu, coală de carton A4, vopsea tempera, detergent de vase, recipiente, linguriță, pensula

Cum să realizezi:

Lipește foaia de aluminiu de coala de carton. Amestecă culorile cu detergent de vase (detergentul ajută vopseaua să se fixeze pe folia de aluminiu.)

Spor la desenat! 👨‍🎨Atât cu pensula cât și cu mânuțele.

9. Orez, boabe de fasole, paste colorate

Materiale: orez, dif. boabe, paste, colorant alimentar, oțet, pungi alimentare.

Cum să realizezi:

Pune orezul în pungi, picura colorant alimentar sau vopsea tempera și adăuga 2-3 pic de oțet(oțetul ajută la fixarea culorii). Închide pungile si agită până toate boabele s au colorat. Pe coli de hârtie întinde orezul colorat si lasa-l pentru cateva minute bune, la uscat.

***Îl putem folosi în joaca
senzoriala pentru exersarea motricitatii fine, la sortare, sau în diferite proiecte artistice.

Ex. La realizarea unui curcubeu. Pe o coală cartonată desenează un curcubeu. Adaugă aracet pe conturul acestuia. Lasă-l pe cel mic sa presare orezul colorat peste cu ajutorul unei lingurițe, cat si cu mânuțele.

***Poți colora/ vopsi ouă de Paște. În punga cu amestecul rezultat introduci oul fiert și răcit. Vei agita ușor! (atenție să nu crapi coaja).

***Paste colorate. Pe o coală cartonată lipești diferite forme de paste și le colorezi. Poți realiza diferite imagini: flori, vaze, animalute.

Spor la lucru!

➡️Vopsea pentru pictura cu degetele

Citește și Pictez cu vopsea pufoasă. Rețeta vopsea pufoasă.

Dacă ți-a plăcut articolul, asigură-te ca îl citesc și prietenii tăi, print-un share!

🖨️👉Descarca gratuit👉Fișe de lucru Dactilopictura-diverse animalute.

Sursa foto: https://www.pinterest.ca

By Curiosidemici

Mamica implinita2

3 thoughts on “9 Idei de pictura pentru copii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anotimpurile