Jocuri si activitati despre insecte

  • 3 ani de la ultima actualizare
  • 708Views

Jocuri si activitati despre insecte-Zile trecute am achizitionat cateva figurine de plastic cu diferite gaze, taratoare si alte nevertebrate. La vederea lor, cei mici au fost foarte curiosi, dorind sa cunoasca noi informatii despre acestea. Chiar daca de unele le este frica (de ex. de: paianjeni, muste), dar..fiind jucarii chiar au fost foarte atrasi si incantati.

Asadar, le-am pregatit o lada senzoriala pentru a le prezenta insectele dragalase- albinute, fluturasi, musculite… O lada cu orez colorat, iarba si flori artificiale pentru a crea un mediu cat mai apropiat cu cel al insectelor.

Momentan nu am aprofundat prea mult aceasta tema, fiind foarte micuti. Ne-am axat pe identificare/recunoastere, sortare si la dezvoltarea motricitatii fine.

Vanatoarea de insecte.

Primul joc a fost de observare cu lupa a insectelor din cutia senzoriala. S-au distrat copios descoperind aceste insecte cu lupa, si pe masura ce le gaseau le asociau cu imaginile de pe un afis cu insecte.

Sortam-mare-mic

Dupa ce le-am descoperit si analizat cu lupa, cei mici le-au sortat dupa marime (mic si mare).

Sortam insectele care au aripi si care nu.

Au sortat insectele cu aripi si fara cu ajutorul clestilor si a lupei. Au prins fiecare insecta, si le-au asezat corespunzator pe fisa. Activitate care i-a ajuta si la dezvoltarea motricitatii fine, la coordonare ochi-mâini.

La atelierul de creatie am realizat doua albinute de hartie⬅️🐝🐝🐝

Borcanul cu insecte

Cel de-al patrulea joc s-a bazat tot pe dezvoltarea motrica. Tot cu ajutorul clestilor, au prins gazele si le-au „bagat” intr-un borcan etans pentru a fi numarate si observate mai amanuntit.

Atelierul de creatie-buburuza, miriapod

Cu ajutorul unor jumatati de nuci, a plastilinei si a catorva bobite de poliester, am realizat gargarite.

Am realizat un miriapod, din multe cercuri prin tehnica stampilarii. Miriapod colorat realizat cu ajutorul rolelor de la hartia alimentara, inmuiate imprealabil in acuarele.

Citeste si Crafturi cu amprentele copilului tău (insecte, gase si animalute).

Daca ti-a placut acest articol, Distribuie-l si prietenilor tai printr-un share!

https://youtu.be/9C9nqLq1w9I

Urmareste-ne si pe canalul de YouTube curiosi de mici pentru mai multe activitati pentru pitici!

By Curiosidemici

Mamica implinita2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *