Vestitorii primaverii: ghiocelul si barza alba

Compozitii de primavara Ghiocelul, Barza alba, Colaj–Peisaj de primavara

Am adus spiritul vesel al primaverii in casa cu ajutorul vestitorilor de primavara- a ghioceilor, a berzelor, a fluturasilor, a florilor si a soarelui insorit… Ne-am distrat copios confectionand berze din dischete demachiante si bete de frigarui, un buchet de ghiocei, dar si un peisaj mirific de primavara din diferite materiale gasite prin casa. Au fost trei zile foarte productive pentru piticii mei🤗

Bine ai venit primavara!

Primul vestitor al primaverii-ghiocelul.

Buchet de ghiocei

Pentru aceasta activitate am folosit ca materiale: o rola cartonata ramasa de la servetele, hartie verde si alba, cateva fise de colorat preluate de pe pinterest, un snur, lipici, foarfeca.

Am taiat o bucata din rola si am invelit-o in hartie verde. Apoi, am franjurat hartia in partea de sus (pentru a imita iarba) si am decupat ghioceii. M. a lipit de jur imprejur firele de ghiocei si “i a parfumat”.

Am legat bughetelul cu un snur alb-rosu ce poate fi oferit ca si martisor sau cadou de 8 Martie mamei, bunicii, matusii sau educatoarei.

Cel de-al doilea vestitor-barza alba.

Barza s-a intors acasa.

Vesela, victorioasa.

Obosita de drum lung

Spre cuibul ce l-a lasat.

In toamna cand a plecat.”

La realizarea fiecarei berze, am folosit: patru dischete demachiante (doua pentru cap si doua pentru corp), doua bete de frigarui ( bat pe care l-am lipit in interiorul dischetelor), doi ochisori mobili, ciocuri din hartie cartonata (taiate in forma de triunghi), hartie neagra pentru aripi, iar pentru picioare am folosit hartie gumata (taiata fasii).

Citeste si Idei de felicitari 8 Martie.

Am pregatit si o fisa de lucru despre barza. Cei mici trebuie sa coloreze, sa decupeze si sa realizeze barza, prin lipirea tuturor partilor sale componente.

Colaj-Peisaj de primavara.

Matetiale folosite: carton, hartie cartonata, hartie creponata, scobitori, boabe de cafea, boabe de fasole, abtibilduri, cereale, paste, dischete demachiante, lipici.

Pentru inceput le-am desenat cateva elemente din natura pentru a le usura activitatea (de ex: casa, pomisorii, razele soarelui).

Au lipit cu lipici solid: boabele de cafea, boabele de fasole, pastele, dischetele demachiante, scobitorile – formând floricele, norișori, fluturași… Eu am realizat antenele fluturașilor cu carioca neagra si bilutele din hartie creponata pentru copac. I-am lasat sa coloreze o parte din paste, dar și din boabele de fasole.

Mami, M. si A. va ureaza: O primavara frumoasa! 💓

Daca ti-a placut acest articol, Distribuie-l si prietenilor tai printr-un share!

Urmăreste-ne si pe canalul de YouTube curiosi de mici pentru mai multe activitati!

By Curiosidemici

Mamica implinita2

3 thoughts on “Vestitorii primaverii: ghiocelul si barza alba”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anotimpurile