10 crafturi din farfurii de carton

  • 1 an de la ultima actualizare
  • 445Views

Activități pentru copii preșcolari

Lucru manual cu ajutorul farfuriilor de carton. 10 crafturi din farfurii de carton

Activități amuzante, cu tematica „crafturi realizate din farfurii de carton„, pe care le poți face împreună cu copiii. Astfel, veți petrece împreună momente unice și de calitate. Cei mici își vor dezvolta creativitatea, dezvoltarea răbdării, dar mai ales se vor amuza copios, în realizarea acestui proiect-10 crafturi din farfurii de carton.

Așadar, dacă aveți farfurii de hârtie rămase și nu știți ce să faceți cu ele, iată câteva idei creative:

1. Cap de iepuraș

Iepurașul este o rozătoare blândă, frumoasă, dar mai ales drăgălașa și…un animal de companie foarte dorit de copii. Orice copil își dorește o mică pufosenie, așa că vă propun sa realizați cel mai drăgălaș iepuraș din colecția de crafturi „iepuresti” de pana acum. Iată cei doi iepurași realizați de noi:

Pentru a realiza un iepuraș drăgălaș ai nevoie de: o farfurie de carton; 2 ochișori mobili; un pom-pom pentru năsuc; 3 bucăți de ață plusata – pentru realizarea mustatilor; hârtie cartonată, din care vei decupa urechiușele (le poți accesoriza cu vata), iar cu un marker vei realiza gurița.

➡️Video realizare iepurași, pas cu pas.

2. Tablouri marine – acvariu

Prin realizarea acestui craft puteți vorbi despre viața marina.

Ai nevoie de: tempera, pensula, lipici o farfurie de unică folosință, orez pentru pietricele, scoici, viețuitoare marine -pe care le veți realiza din hârtie gumata, iar pentru alge hârtie creponata.

Tablou acvariu din jucării kinder

Vă puteți realiza o frumoasă amintire din scoicile adunate de-asta vară de la mare și din jucăriile kinder, într-un frumos tablou handmade. Tot ce trebuie sa faceți este să vopsiți farfuria cu tempera albastră, după care o accesorizati cu jucării marine-kinder, scoici, precum în imagine. ⬇️

➡️Video realizare acvariu.

3. Ciupercă

Cel mic își poate imagina tot felul de povești în jurul ciupercutelor de carton, cu pălării roșii și buline albe (ex. căsuțe pentru zâne, spiriduși).

Creați-vă propria poveste!

Pictați o farfurie de carton cu vopsea roșie, apoi o lasati să se usuce. Decupează câteva buline albe din hârtie cartonată, iar cel mic le va lipi din loc în loc pe ea. Realizează dintr-o bucata de fetru 🌱iarba, tăiată în franjuri și lipsește-o pe o rola rămasă de la hârtia de bucătărie. Apoi, pe aceasta, lipește palarioara ciupercutei deja realizata din farfurioara. Și… gata ciupercuta🍄acum poate prinde viață în minunatele povești pe care le veți crea împreună.

➡️Video craft ciupercute

4. Gărgăriță

Realizați o cochetă și haioasă buburuza dintr-o farfurie de carton, pe care o veți colora roșie, din sarma neagră plusata ii veți realiza piciorușele și antenele (le puteți lipi cu adeziv universal/lipici sau scotch), iar din hartie cartonată neagră ii veți face capul și bulinele de pe corp.

5. Dinozaur

Dacă cel mic este fan dinozauri__faceți dinozauri! Bineînțeles, din farfurii de carton🦕

Lasă-l pe cel mic să coloreze sau sa picteze farfuria de carton. Apoi, taie farfuria în două. Le realizați picioarele din bucăți de rola de hartia igienică sau din cârlige, capul și coada din hârtie cartonată.

Dupa ce ati realizat dinozaurul/dinozaurii, citiți impreuna și o mică poveste despre lumea dinozaurilor.

6. Broscuta

„oac oac diri diri dam”

Cântați 😁 și realizați acest craft! Veți avea parte de o distracție pe cinste.

Vopsiți cu verde o farfurie de carton plată, apoi tăiați-o în două bucăți; realizați din hârtie cartonată ochișorii (mari și bulbucați); gurița și limbuta (roșie).

Craft oița ⬅️7. Oița

Pe o farfurie de unică folosință lipiți „bulgarasi” de vata, realizați din fetru un cap de oița, ii lipiți 2 ochișori, iar din doua cârlige ii realizați piciorușele.

8. Fluturașul și ciclul său de viață

Explica-i celui mic, într-un mod ușor și pe înțelesul lui despre ‘ciclul de viață al fluturelui’, arătându-i fiecare etapă, astfel⬇️

Fluturele____depune ouă pe frunză____o omidă iese din din fiecare ou____omidă devine crisalida/pupă____din pupă iese un fluture.

Vei avea nevoie de: farfurie de carton, boabe de fasole ( pt. ouă), paste lunguiețe și spiralate (pt. omizi), paste melcișori (pt. crisalida), paste fundițe (pt. fluturaș). Le lipiți în cerc, pe câte o frunză realizata din hartie, iar cu un marker trasezi câte o săgeată între fiecare etapă.

Apoi realizați și un fluture gigant🦋, viu colorat.

Taie o farfurie de carton în două bucăți, din care vei forma aripioarele. Lasă-l pe cel mic să le coloreze, în timp ce, tu vei decupa corpul fluturașului dintr-o coală cartonată. Apoi lipestele, adaugă antenele (din 2 cârlige micuțe sau din sârmă plusata), doi ochișori mobili și o guriță (cu carioca).

9. Joc pentru copii-tenis cu baloane

✔️Lipește două linguri cu scotch pe spatele celor doua farfurii, umfla un balon și… spor la jucat!

➡️ Citește și ➡️Jucați tenis cu baloane-55 de activități și jocuri

10. Farfurioara pictată

Pentru acest proiect, aveți nevoie doar de o farfurioara, acuarele și bineînțeles talentul piticului👧👦

Și uite așa, farfurioarele nostre au căpătat ba chip de iepuraș, ba de buburuza, broscuta, oița… Poate ne dați și voi câteva idei din ce ați realizat, din farfuriile de carton!

Spor la lucru!

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l să-l vadă și prietenii tăi!

Ne găsiți cu diverse activități și pe canalul de YouTube curioși de mici.

Foto sursa buburuza https://pin.it/644M4yS

By Curiosidemici

Mamica implinita2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *