Fise – Igiena dintilor

Fise - Igiena dintilorFise - Igiena dintilor
  • 1 an de la ultima actualizare
  • 1124Views

Saptamana trecuta a fost despre igiena dentara, obiceiuri alimentare sanatoase, periaj corect, totul explicat prin joaca. De ce? Pentru ca.. celor mici le place sa se joace si sa invete mai bine prin activitati.

Stim ca… Obiceiurile bune de igiena dentara se formeaza in copilarie. Asadar, este important sa le vorbim copiilor despre alimentele sanatoase si cele nesanatoase pentru dinti, despre prietenii dintilor (periuta si pasta de dinti), dar si cat de important este periajului.

Iata ce activitati educative am realizat pentru micii mei curiosi la aceasta tema:

Activitati despre dinti

Zilele trecute am realizat o mini petrecere, mai exact un CARNAVAL dedicat dintisorilor curati….Mda, fica-mii i-a cazut primul dintisor… Bucurie mare… Ne-a vizitat pentru prima oara Zana Maseluta.

M. a fost super fericita, i-a pregatit chiar si un cadou (un desen) Zanei. A doua zi a fost super incantata de recompensa primita de la aceasta. Sub perna a gasit o suma simbolica pe care a pus o in pusculita, dar si un mesaj cu urme de praf magic de la Zana.

Astfel de mesaje ii incurajeaza pe copii sa fie mai atenti la igiena orala.

👉Igiena-3 activitati cu reguli de igiena pentru copii

Pentru activitate am pregatit rapid aceste fise de lucru pentru a ne reaminti beneficiile unei igiene precare a dintilor.

Am refolosit si placa demonstrativa pentru periajul dintilor. Placa ce am realizat-o din carton si bomboane de tic tac (in lipsa boabelor de fasole). Am desenat pe ea o fetita si un baietel, care se pregatesc sa-si spele dintii. Pentru a fi reutilizabila am sigilat-o cu scoci transparent, iar pentru cariile de pe dinti am folosit marker negru. Cei mici chiar au fost incantati, au periat dintisorii pana i-au facut stralucitori (dar si pana s-au topit bomboanele :)))

Spor la joaca!

Fise – prietenii igienei

Citeste si Despre germeni, microbi. Activitati despre igiena personala.

Fise de lucru pentru gradinita.

Daca ti-a placut acest articol, distribuie-l si prietenilor tai!

By Curiosidemici

Mamica implinita2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *