Vara aduce cu sine nu numai zile însorite și momente de relaxare în natură, ci și nesuferitele înțepături de insecte sau meduze. Fie că sunt țânțari, muște, viespi sau meduze, neputința de a le evita poate transforma o plimbare sau o bălăceala in mare într-un adevărat coșmar.
Înțepăturile de insecte și de meduze pot cauza iritații locale, cum ar fi umflături, roșeața, mâncărimi, arsuri si sensibilitate locală. Însă, sunt și persoane care pot dezvolta reacții alergice mai severe, ceea ce poate duce la umflături mai extinse.
Înțepături de meduze
Înțepătura de meduza este un incident neplăcut care poate apărea in timpul vacantei la mare, mai ales pentru copii. Daca copilul este înțepat de o meduza, iată ce poți face pentru a-i oferi primul ajutor:
- scoate-l din apa, pentru a scădea riscul de a fi înțepat in mai multe locuri;
- spălați zona cu apa și săpun pentru a preveni infecția, clătiți din abundentă cu apa de mare sau apa sărată pentru a elimina veninul;
- aplicați comprese reci pe zona afectata din 10 în 10 min pentru a reduce inflamația;
- utilizați un antihistaminic oral, iar local un cortizon pentru a ameliora mâncărimile și inflamația;
- utilizați un gel special pentru a reduce calma mâncărimile, arsurile intense, furnicăturile sau durerea.
- folosiți îmbrăcăminte adecvata la bălăceala in mare.
- In plus, folosirea Citroledum contribuie la ameliorarea si vindecarea mai rapida a ciupiturii.
👉 Citroledum – Family creion gel după înțepături este produs de mare ajutor în caz de înțepături de țânțari, muște, viespi și insecte în general, meduze sau în caz de contact cu plante care produc iritații.

Datorita compoziției naturale: Aloe, Mușețel, Nalbă, Galbenele și Glicerina, Citroledum Creion calmează, reduce inflamația si roșeața, asigura o vindecare mai rapida si se poate aplica începând cu vârsta de 6 luni.
Componente naturale – testat dermatologic – pentru piele sensibila
Aloe Vera este cunoscută pentru proprietățile sale calmante și antiinflamatorii. Gelul obținut din frunzele de Aloe Vera conține substanțe benefice care ajută la reducerea inflamației și a roșeții pielii cauzate de înțepături. De asemenea, contribuie la vindecarea mai rapidă a pielii afectate.
Mușețelul are proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și antimicrobiene, ceea ce îl face eficient în calmarea pielii iritate. Poate ajuta la reducerea mâncărimilor și inflamației cauzate de înțepăturile de insecte.
Nalba conține mucilagii, substanțe care formează un gel calmant atunci când intră în contact cu apă. Aceste mucilagii pot acoperi zona afectată de înțepături și pot ajuta la reducerea iritației, mâncărimilor și inflamației.
Extractele de galbenele au proprietăți antiinflamatorii și cicatrizante. Acestea pot ajuta la calmarea pielii iritate și pot contribui la vindecarea mai rapidă a zonei afectate de înțepătură.
Glicerina are proprietăți umectante, ceea ce înseamnă că poate ajuta la menținerea hidratării pielii și la prevenirea uscării excesive a zonei înțepate. Prin menținerea pielii hidratate, se reduce senzația de mâncărime și disconfort.
Nu uitați si de protecție pentru țânțari si căpușe
Utilizați repelent pentru insecte eficient care sa tina toate insectele la distanta.
👉 Citroledum – Family Loțiune Protectoare este testat pe piele sensibilă sub control pediatric și utilizabil începând cu vârsta de 6 luni.
Compoziție: Citronella, Salvie și Eucalipt, îmbogățită cu Mentol și hialuronat de Sodiu.
Având in vedere aceste sfaturi și fiind pregătiți in prealabil, copiii vor putea să se bucure de o vacanță plăcută, in siguranță și fără a fi deranjați de ciupituri de insecte sau meduze.
Spor la distracție si bălăceala!
Voi ați fost înțepați vreodată de o meduză? Cum ați tratat înțepătura?
👉 Citește si – Vara si jocurile ei