Vara si jocurile eiVara si jocurile ei
  • 4 luni de la ultima actualizare
  • 60Views

In acest articol, vă propun 10 activități de vara pentru micii curioși.

Vara si jocurile ei – 10 Activități de vară

In rândurile de mai jos vă voi prezenta un “top” 10 al activităților care vor transforma această vară intr-o experiență plină de distracție si aventură.

Jocuri cu apă

Activitățile cu apă sunt întotdeauna populare in timpul verii. De la piscine gonflabile, la jocuri de stropit, la bătăi cu baloane cu apă, copiii se vor distra negreșit.

Un exemplu de joc de apă “Ștafeta de bureți”, o versiune amuzantă a jocului de prindere, in care se folosesc bureți îmbibați in apă. Creează două echipe și amplasează un recipient plin cu apă la o anumită distanță de fiecare echipă. Membrii echipelor trebuie să transporte apa cu bureții și să o toarne într-un alt recipient de la linia de sosire.

Construcții cu nisip

La mare sau acasă, copiii pot construi castele de nisip, pot crea forme interesante si își pot explora creativitatea in timp ce lucrează cu nisipul.

Un exemplu de joc este “Cursa de castele” – copiii pot încerca să construiască cele mai impresionante castele intr-o competiție amicală.

Jocuri de grădinărit

Grădina este locul ideal unde micii curioși pot să se conecteze cu natura si să învețe despre plante si legume. Așadar, implicați cat mai des copiii in activitățile de grădinărit, cum ar fi: la săparea si îngrijirea plantelor.

Vara este delicioasă…. Un exemplu de joc in care vor fi direct implicați copiii este acela de a-si culege singuri fructele sau legumele din grădină. Pregătind din acestea propria saltă sau limonadă, fiind mobilizați totodată de acest dulce 100% sănătos.

Picnic in natură

Organizați împreună un picnic in natură si petreceți timp de calitate in aer liber. Alegeți un loc frumos cu verdeață si pregătiți gustări sănătoase si delicioase. Puteți aduce jocuri de societate și mingi de fotbal pentru a vă distra și mai mult.

Vânătoarea de comori

O activitate captivantă si educativă pentru copii. Ascundeți de cei mici “comori” in curte sau in parc pe care trebuie sa le găsească. Le puteți oferi indicii pentru a-i ghida in căutarea lor. Sigur, o astfel de activitate ii va tine ocupați, dezvoltându-le abilitățile de observare si rezolvare de probleme.

Teatru de vară

Teatrul de vară este o modalitate minunată de a încuraja creativitatea și expresivitatea copiilor. Puteți organiza un mic spectacol în aer liber, iar copiii pot interpreta personaje din povești preferate sau pot inventa propriile scenarii. Iată câteva idei pentru a pune în scenă un teatru de vară: alegeți scenariul, stabiliți împreună decorul, confecționați măști si costume din materiale reciclabile.

Balansoare si leagăne

Leagănele si balansoarele sunt jucării simple, dar care conferă copiilor senzații de libertate si de bucurie. Instalați un leagăn în curte sau mergeți la un loc de joaca. Poți să te împingi cu picioarele sau să ceri ajutorul unui adult pentru a te duce cât mai sus, de fiecare dată încercând să ajungi cât mai aproape de cer.

Leagănele și balansoarele sunt locuri perfecte pentru a interacționa cu alți copii. În timp ce se joacă împreună, copiii învață să comunice, să colaboreze și să își dezvolte abilitățile sociale. Ei pot învăța să împartă leagănul sau balansoarele, să se ajute reciproc și să își ofere sprijin emoțional în timpul jocului.

Tabere de vară

Taberele de vară sunt o experiența minunata pentru copii, oferindu-le oportunitatea de a explora lumea înconjurătoare, de a-și dezvolta abilități noi și de a-și crea amintiri prețioase alături de prieteni. Jocurile și concursurile sunt nelipsite în taberele de vară. Acestea includ jocuri de echipă, provocări de orientare în natură, vânători de comori sau jocuri de căutare a indiciilor. Astfel, copiii se distrează și se implică în activități educative și distractive. Există multe tabere de vară organizate de instituții si organizații locale, care oferă programe diverse pentru a satisface interesele si nevoile fiecărui copil.

Jocuri sportive

Fotbalul, baschetul, tenisul, voleiul, ciclismul si jocurile tradiționale sunt doar câteva exemple de jocuri sportive populare pentru copii. Puteți organiza turnee sau simpla joacă in echipă in curte sau la un teren local. Prin implicarea în aceste activități, copiii își dezvoltă abilitățile fizice, își întăresc spiritul de echipă și învață să-și păstreze un stil de viață sănătos.

Biciclete si role

Bicicletele și rolele sunt mijloace minunate de a te bucura de mișcare în aer liber și de a explora mediul înconjurător. Acestea oferă oportunitatea de a-ți dezvolta abilitățile fizice și de a te distra în timp ce te deplasezi pe două roți.

Un exemplu de joc “Cursă cu biciclete” – În jocul de cursă pe bicicletă, două echipe se întrec pe un traseu stabilit. Fiecare membru al echipei pedalează într-un segment al cursei și transferă ștafeta către următorul membru. Echipa care termină primul traseul câștigă, iar distracția și competitivitatea sunt la cote maxime.

In concluzie… Vara este momentul perfect pentru ca cei mici să se bucure de jocuri in aer liber si să creeze amintiri frumoase.

Care sunt jocurile de vară preferate ale copiilor voștri? Ați încercat vreuna dintre activitățile menționate in acest articol? Va invităm să împărtășiți cu noi experiențele voastre in secțiunea comentarii.

👉 70 de idei pentru o vara activa si creativa

👉 Vezi si video – Gradina cu legume

By Curiosidemici

Mamica implinita2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anotimpurile