Jucarii pentru copii – handmade

Jucarii pentru copii handmadeJucarii pentru copii handmade
  • 7 luni de la ultima actualizare
  • 296Views

Chiar si jucariile handmade ii pot distra pe cei mici. De aceea, va recomand parcurgerea acestui articol plin cu idei de jucarii handmade pentru copii (varsta 2-7ani) numai bun pentru inspiratii. Jucarii pe care le poti realiza chiar tu acasa, fara a cheltui o gramada de bani.

Jucarii handmade din carton

Joaca imaginativa este distractiva si sociala, dar si una dintre activitatile preferate ale oricarui copil. Copiilor le place sa se prefaca si e ceva ce pot face independent ore intregi.

Pur si simplu transformam cartonul in jucarii dragute si pline de povesti proprii.

2 jucarii handmade pentru fetite – castelul frumoasei din padurea adormita, placa reutilizabila cu Sofia Intai

1. Castelul printesei

Ce fetita nu iubeste povestile cu printese? Asadar, va propunem acest minunat castel, pentru micile prinse. Un mestesug cu ajutorul materialelor reciclate: carton si rulouri.

Pentru realizarea lui, vei avea nevoie de: carton, hartie roz gumata, rulouri ramase de la hartie, cater/foarfeca si pistolul de lipit la cald.

O idee dracuta ce poate fi folosita ca scena, facand mici spectacole.

Sigur printesa ta va fi uimita de acest castel.

Un mestesug minunat pentru cei mici, ce ii va insoti in  numeroase activitati educative, creative si distractive, explorand lumea magica a povestilor.

2. Placa senzoriala pentru modelaj, reutilizabila – Sofia întâi

Daca printesa ta iubeste povestea si aventurile Sofiei 1, in special animatiile Disney, iti recomandam realizarea unei placi senzoriale pentru a realiza numeroase creatii de infrumusetare.

Deseneaza conturul printesei pe o bucata de carton, si sigileaza cu banda transparenta (scoci). Prepara un aluat de casa mov (reteta o gasesti aici), cu care veti realiza, prin modelaj, rochita.

Pentru activitatea de infrumusetare, aseaza pe masa de lucru o tava cu diferite accesorii creative, cum ar fi: mărgele, nasturi, strasuri, bucati de sârmă plusata etc. Cu aceste accesorii copilul va decora rochita printesei.

Astfel de activitate stimuleaza abilitatile motorii fine, creativitatea, imaginatia si limbajul..

➡️Descarca gratuit si fisele➡️ In lumea povestilor– fisierul conține sarcini de lucru adecvate copiilor de gradinita: planse de colorat, fise de evaluare, jetoane, fise de lucru si marionete. Mai multe detalii, AICI.

2 jucarii handmade pentru baietei

1. Barcuta din cofraj de oua

O jucarie minunata pentru pasionatii de navigatie. E momentul sa reciclezi cutiile de oua, de acum incolo! Poti realiza impreuna cu copilul acest minunat mestesug.

Vei avea nevoie de urmatoarele materiale: un carton de la 6 oua, un bat de frigarui, un pop stick si pai pentru carma, ata, hartie colorata, lipici sau aracet.

2. Covoras multifunctional pentru diferite activitati

Poti confectiona chiar tu acasa acest covoras, prin lipirea unor bucati de fetru, sau din alt tip de material (precum in imaginea de mai jos).

Jocul ofera patru zone delimitate: zona albastra-apa, zona galbena si verde uscatul (paduri, deserturi), zona alba-cerul.

Un covoras educativ unde copiii pot sorta diferite figurine, de exemplu: animalele dupa mediul lor de viata, autovehiculele dupa tipul mijloacelor de transport, diferite jucarii dupa culori, sau pot crea diferite scene, sa isi inventeze singuri diferite povesti, care le dezvolta imaginatia.

Jocul il ajuta pe copil sa-si dezvolte abilitatile intelectuale, indemanarea, limbajul si coordonarea mana-ochi.

Urmareste-ne si pe canalul de YouTube pentru mai multe idei educative si creative!

➡️LEGO Disney Princess – Turnul lui Rapunzel

By Curiosidemici

Mamica implinita2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *