Micul paleontolog-dezlegam misterul

Hai sa invatam si sa descoperim lumea lui Dino, impreuna…tema propusa – “Au fost si nu mai sunt“, unde ne-am angajat in excavarea unui schelet de dinozaur …cel mai feroce dintre toti T-REX. Un dinozaur carnivor, cu un cap masiv si cu zeci de dinti feroce. Micul paleontolog – dezlegam misterul

Poti dezgropa oasele de dinozaur si completa scheletul lui T-Rex?

Iata o activitate senzoriala fantastica, plus excelenta pentru imbunatatirea abilitatilor motorii fine, de aranjare a pieselor de puzzle realizate din fosile de aluat sarat. Dar, si a abilitatilor de rezvoltare a problemelor.

Cum am realizat?

Pentru inceput le-am realizat scheletul lui T-Rex, din: faina, sare, ulei, cacao si apa (vezi cantitati si mod de preparare pentru aluat, aici) Pentru realizarea scheletului am folosit o fisa usor de implementat de pe pinterest. Am modelat fiecare os din aluat sarat si am dat la cuptor.

La final am vopsit oasele obtinute pentru un aspect frumos si vechi.

Intr-o tava am asezat haotic “oasele”de dinozaur si am adaugat peste, nisipul kinetic. Nisip realizat tot de mine, din incrediente naturale gasite prin bucatarie: faina, praf de cacao si ulei (mai multe detalii gasesti aici).

Echipati cu accesorii de paleontologi adevarati: lupa, pensule, o lingura, lopatele A. si M. au pornit intr-o mare aventura. Au urmat indicii prin imbinarea unui puzzle, descoperind numeroase fosile de dinozaur sapand in nisip. Pe langa mega descoperirea lui T-Rex, cei mici au mai gasit si cateva urme de dinozauri.

Pentru reconstituirea dinozaurului le-am realizat pe o bucata de carton (din creion) scheletul intreg, pentru a le fi mai usor de asamblat. Dar.. si jetoane cu litere pentru a forma/descoperi cuvinte.

Cum sa faci fosile cu ajutorul jucariilor

Materiale necesare

*aluat sarat (vezi aici reteta pentru aluat)

*miniaturi jucarii dinozauri

5 pasii in realizarea fosilelor de dinozauri

  1. intinde aluatul cu un facalet de o grosime de 1cm
  2. cu un pahar (cu gat rotund) decupeaza forme rotunde
  3. pune cate o miniatura de dinozaur pe bucata de aluat intins si apasa usor. Ridica usor jucaria.
  4. apoi dam la cuptor la 200 timp de 5-10min.
  5. la final puteti vopsi jetoanele fosilizate pentru un aspect de vechi. (eu am folosit un aluat mai vechi vopsit cu vopsea alimentara).

Cu ajutorul acestor jetoane cei mici au facut asocieri intre miniaturile dinozaurilor si urma fosilizata.

Cu aceasta ocazie am mai realizat si un altfel de schelet de dinozaur, dar.. de aceasta data cu ajutorul rulorilor ramase de la hartia igenica si cea de bucatarie. Cei mici chiar au fost fascinati de marimea dinozaurului.

Distractie creativa pentru iubitorii de dinozauri! Am lasat micii curiosi sa se joace ca adevaratii arheologi. Asadar, M. si A au dezlegat misterul… Hai si tu in marea aventura!!!

Spor la joaca!

Citeste si Litera si sunetul D de la dinozaur.

Daca ti-a placut acest articol, distribuie-l si prietenilor tai printr-un share!

Urmareste-ne si pe canalul de YouTube curioși de mici pentru noi inspiratii?

By Curiosidemici

Mamica implinita2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anotimpurile