Kit de aluat de joaca homemade

  • 1 an de la ultima actualizare
  • 154Views

Ce zici de un kit de aluat de joaca homemade pentru fanul Frozen, si nu numai, de realizat in perioada sarbatorilor de iarna! Da frau liber imaginatiei celor mici, cu un astfel de set de joaca, ce va contine-coca de aluat de casa!

Decoratiuni din aluat

Daca ne-ai urmarit pe pagina noastra de Facebook Curiosi de mici, ai vazut ca de ceva vreme ne place sa realizam astfel de kituri tematice, din aluat de casa. Sunt asa grozave sa le ai la indemana pentru o activitate rapida de configurat, atunci cand vremea este capricioasa. Am facut o duzina de activitati tematice, printre care: spatiu, dinozauri, animale marine, globuri pentru bradul de Craciun…

Iar in a doua zi de calendar de Advent (din acest an) am avut ca tema de îndeplinit – sa realizam prin modelarea aluatului de joaca personajele preferate din Regatul de Gheata. M. a creat rochia Elsei, iar A. l-a realizat pe hazliul de Olaf. Joaca a continuat liber pentru cateva minute bune, prin realizarea mai multor creatii: urme prin zapada, oameni de zapada, stampilare de fulgi de zapada… Iata o idee minunata de a realiza un fulg de nea din dischete demachiante.

Kit de aluat de joaca homemade

Ce contine kitul de joaca? Un astfel de kit il poti configura dupa cum doresti!

Acesta poate contine: aluat (plastilina de casa), diferite strasuri, miniaturi jucarii, pom pom-uri, sarma plusata, margele, nasturi, pietre decorative, un mini facalet (obtional), etc…

Reteta plaudough

Iata, de ce incrediente vei avea nevoie pentru a realiza aluatul de joaca, coca, sau.. asa numita si recunoscuta plastilina playdough. Dar de aceasta data realizata chiar de tine acasa, cu incrediente naturale:

  1. 1/4 cana de faina
  2. 1/3 cana de sare extra fina
  3. 2 lingurite de crema de tartar
  4. 2 lingurite de ulei vegetal (de cocos/ulei de bebelusi)
  5. 3/4 apa
  6. colorant alimentar
  7. manusi

5 activitati creative de iarna pentru copii

Amesteca intr-un bol: faina, sarea, crema de tartar si uleiul. Intre timp fierbe apa si adauga cateva picaturi din colorantul alimentar, dorit. Amesteca toata compozitia manual, pana vei obtine un aluat matasos (pana sarea se topeste), numai bun de modelat.

*Nota: * Daca aluatul iese lipicios, mai adauga putina faina. Daca este prea uscat, mai adauga apa.

* Stiai ca… crema de tartar este un conservat? Astfel face aluatul de joaca sa aiba un termen de valabilitate.

Spor la joaca!

Citeste si Reteta aluat de sare. Mestesuguri simple pentru copii

Daca ti-a placut acest articol, distribuie-l si prietenilor tai printr-un share!

Urmareste-ne si pe canalul de YouTube curioși de mici pentru noi inspiratii?

By Curiosidemici

Mamica implinita2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *