Loading

Anul acesta am facut o mica excursie la Polul Nord, unde cei mici au invatat, si au aflat lucruri noi despre ursul polar. Ca inspiratie am avut povestea si aventurile lui Fram, ursul polar.

Craft – Ursul polar

Daca anul trecut am realizat un pinguin si o foca (vezi realizarea mestesugurilor aici), de aceasta data am mesterit la acesti draguti ursuleti albi.

Este un proiect usor de realizat, care necesita putine materiale. Si anume: vata, aracet, hartie alba, capace de la branza topita, obt. ochisori mobili.

Cum am realizat?

Le-am asezat pe masa de lucru materialele necesare pentru realizare. Alaturi au avut si o carte ca reper in realizarea ursuletului.

Au umplut capacele cu vata, au lipit ochisorii si nasucurile, iar pe verso urechile (toate realizate din hartie).

Un mestesug simplu,dragalas si usor de realizat de catre copii.

Tie ti-ar placea sa realizezi o astfel de jucarie, impreuna cu cel mic?

Iata 5 activitati creative de iarna pentru copii, crafturi usor de realizat de catre acestia.

Peisaj artic

Cu aceasta ocazie au mai realizat si un peisaj arctic, sub clar de luna. La aceasta activitate am folosit o noua tehnica de pictura, si anume- pictura prin improscarea culorii din periuta de dinti. (vezi și Jocuri de pictura pentru copii.)

Materiale necesare:

*o coala cartonata neagra

*guasa alba

*periuta de dinti

*sabloane siluete.

Cum am realizat?

Pe coala neagra am asezat sabloanele (silueta unui urs polar, a unui eschimos, un igluu). Luna am realizat o cu ajutorul unui capac, dar puteti decupa si din hartie un cerc plin.

Am presat sabloanele cu pietricele de sticla, pentru a sta cat mai fixe. Apoi, cei mici au inceput sa stropesca cu periuta peste ele.

Dupa ce vopseaua s-a uscat, am scos sabloanele si am admirat mununatie de lucrare.:)

Si in ciuda faptului ca a trebuit sa spal masa, podeaua si micii artisti, cu siguranta ca vom mai folosii aceasta tehnica.:))

In aceasta calatorie am admirat luminile nordice, am vazut mediul de viata al ursilor polari, am ajutat o familie de ursi sa se regaseasca si am fotografiat intamplarea.

Am realizat fotografia din: caron vopsit cu guasa, gheata si nametii de zapada din vata, muntii de gheață din folie de aluminiu.

Jocul cuvintelor – animale polare

M. (6ani) trebuie să formeze cuvinte (de animale ce se gasesc la poli) prin aranjarea, dar și găsirea literelor de pe tabla de joc.

Concentrarea noastra de săptămâna aceasta au fost animalele de la poli. Am început prin a desena un urs polar pe carton, fără ai știi întrebuințarea. Apoi, beculetul mi s-a aprins—M-am gândit să încerc să fac un joc de litere, din care să formăm cuvinte. Am desenat un chenar pe “burta ursului polar”, am scris trei cuvinte ușor de observat, iar restul literelor aleatoriu. Am tăiat un inel dintr-o rola de la hârtia de bucătărie ca indicator pentru litera, iar pe altă bucată de carton am scris ca indiciu cuvintele pe care trebuie să le găsească M. Alături pe masa de lucru i-am mai adăugat o tablă cu litere magnetice pentru a repeta scrierea cu ajutorul lor.

O activitate “jucăușă” ce îl va pregăti pe cel mic la recunoașterea și învățarea literelor, dar mai ales în pregătirea pentru scris.

Te asteptam pe forum sa ne impartasesti si calatoria ta de la Polul Nord!!!

Citeste si Padurea si animalele ei.

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l si prietenilor tai printr-un share!

Urmărește-ne și pe canalul de YouTube curioși de mici pentru noi inspirații?