Am avut o luna ploioasa care ne-a inspirat cu multe mestesuguri si joaca creativa in interior. Asadar, intr-una din zile le-am pregatit o activitate rapida, cu elemente din natura, si anume: un craft-ciuperca creativa. Iar in ziua urmatoare, pe acelasi sablon am lucrat cu plastilina si orezul colorat. Aceasta este o tema despre care nu am discutat niciodata si am vrut sa o propun copiilor.

Activitati creative, educative si senzoriale cu ciuperci
Crafts – Ciuperca creativa
Cu o seara inaintea activitatii am realizat acest sablon cu o ciuperca 3d pentru micii curiosi. Sablon realizat dintr-o bucata de carton si ata groasa. Alaturi, pe masa de lucru le-am mai pregatit o carte cu diferite imagini si explicatii despre lumea ciupercilor, un puzzle si cate o fisa de colorat.
Recunosc, sincer, eu si copiii mei nu am fost niciodata impreuna in padure dupa ciuperci, iar eu, am fost la o vanatoare de ciuperci pentru ultima data in copilarie impreuna cu bunica mea. Dar sa nu credeti ca micii curiosi nu au vazut niciodata o ciuperca in natura…acestea au fost zarite de ochii curiosi in plimbarile noastre locale de prin parc, sau prin curte la bunici, la tara. Acestia stiu ca ele nu sunt pentru atins, ci doar pentru privit.
Iată si un filmulet demonstrativ-Cum sa realizezi ciupercute cu ajutorul materialelor reciclate. Idei ușor de realizat împreună cu cei mici.
Cum am realizat? Si ce materiale am folosit?
Din imaginatie am desenat conturul unei ciuperci pe o bucata de carton, apoi, am lipit cu pistolul cu silicon la cald ata groasa. Iar la final am decupat-o rezultant un sablon 3d numai bun pentru o activitate creativa si educativa.

Toate elementele au fost adunate sa ne simtim bine:
Pentru realizarea primei ciupercute am folosit diferite comori ale naturii, culese de prin plimbarile nostre de prin parc: frunze, castane, flori uscate, conuri de brad.

Iar pentru a doua creativitate, pe acelasi sablon am folosit: “pasta”de modelaj (plastilina de casa), orezul colorat si samburii de cirese (tot colorati).




Aceaste activitati au fost excelente pentru exersarea abilitatilor motorii fine, dexteritate, numarare, sortare si creativitate.
Citeste si Joc senzorial-Anotimpurile anului.
În timp ce ne jucam… Si invatam!!!
Spor la joaca!
Daca ti-a placut acest articol, distribuie-l si prietenilor tai printr-un share!
Urmareste-ne si pe canalul de YouTube curiosi de micipentru mai multe activitati pentru pitici!