Moon sand sau nisipul plastilina senzorial

Moon sand sau nisipul plastilina senzorial–o indragita jucarie a copiilor si nu numai.

O activitate minunată si distractiva pentru o zi ploioasa sau friguroasa! Grozav mod de a aduce exteriorul inauntru!

Moon sand sau nisipul plastilina senzorial

Cum sa faci nisip senzorial acasa

Desi se gaseste si in comert, la un pret cat de cat accesibil, dar…avand o cantitate mica, am zis sa incerc sa-l fac chiar eu. Asa ca, am cautat pe pinterest sa vad cum se realizeaza. Acolo, am gasit mai multe idei de retete. Am ales cea mai simpla reteta care nu necesita multe ingrediente, si anume: faina si ulei de bebelusi. Ingrediente pe care sigur le aveti majoritatea dintre voi. Daca nu aveti ulei de bebe puteti sa il inlocuiti cu uleiul de masline, uleiul de floarea soarelui sau de cocos, chiar sunt mai safe pentru cei mici. Insa nu va avea un miros placut ca cel facut cu uleiul de bebelusi.

Reteta – Ingrediente

Va intrebati ce cantitati am folosit⁉️Am folosit 8 cani de faina si 200ml de ulei de bebelusi (se poate folosi si ulei de floarea soarelui sau de măsline), cu mici ajustari. Fara nici un strop de apa.

Intr-un castron am pus cele 8 cani de faina, iar intr-un borcan am pus uleiul si am adaugat cateva picaturi de colorant alimentar verde-pentru culoare. Dupa ce am amestecat vopseaua cu uleiul l-am adaugat peste faina si le-am amogenizat bine, pana am obtinut un nisip cu o textura moale, catifelata, numai bun de manipulat.

Pentru joaca, am pus nisipul intr-o cutie de plastic, am asezat un cearsaf mare pe jos, am adus cateva jucarii, figurine si jucariile de nisip, si cei mici s-au jucat in voie. 🤗

Moon sand sau nisipul luna este de consistenta nisipului ud, care nu se usuca niciodata, nu pateaza, nu se lipeste de imbracaminte si este usor de modelat asemanator plastilinei. Tot ce trebuie sa faceti este sa omogenizati bine nisipul in maini🤗apoi.. sa-l modelati cu ajutorul formelor.

Cu nisipul Moon sand poti realiza un joc de constructii, cu diferite masinute (excavator de jucarie), cuburi de lemn, pietricele. Poti realiza litere sau cifre-astfel cel mic isi dezvolta coordonarea mana-ochi si musculatura mica a mainii.

Dupa ce au terminat joaca, l-am depozitat intr-un loc racoros si uscat, intr-o cutie cu capac etans . Acum sa vedem cat se va pastra in timp. Voi revenii cat de curand cu un update.

Astfel de activitati stimuleaza abilitatile creative ale copiilor, ajuta la dezvoltarea motrica – pentru musculatura mica a mainii si il ajuta sa socializeze daca are un partener de joaca.

Spor la joaca!

Citeste si Reteta aluat de sare. Mestesuguri simple pentru copii.

Atentie: nisipul nu este comestibil❗Activitate ce trebuie realizata sub supravegherea unui adult!

Daca ti-a placut acest articol, distribuie-l si prietenilor tai printr-un share!

Urmareste-ne si pe canalul de YouTube curiosi de mici pentru mai multe activitati pentru pitici!

By Curiosidemici

Mamica implinita2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anotimpurile