Sari la conținut

Alfabetul creativ. Literele A, B, C, D, E, F si G

Încă de mici, copiii sunt capabili să memoreze literele alfabetului: A, B, C.. , chiar și în câteva săptămâni. Învățarea alfabetului îi va ajuta mai târziu să citească și să scrie. Așadar… Haideți să învățăm împreună alfabetul…prin joacă! Îți recomandăm alfabetul creativ pentru literele A, B, C, D, E, F ȘI G.

Iată ce activități distractive am aplicat noi, pentru a învăța literele alfabetului..!

ENJOY!

Alfabetul creativ pentru copii!

Litera „A” și „a” de la ALBINA. Activitate motrica, de recunoastere, de scriere și fonetica. Vezi întreaga activitate, aici.

Litera B și b de la BALON. O activitate ce promovează abilitățile motorii fine și buna coordonarea ochi-mâni ale micuților preșcolari. Activitatea ➡️ aici.

Litera C și c de la CURCUBEU. Pentru partea creativă specifică literei „C” am realizat un curcubeu, numai bun de colorat de către M. și A. cu: „Apă călătoare în culorile curcubeului!”

Iată activitățile noastre pentru Litera c de la curcubeu.

Activități și jocuri educative pentru copii.

Litera D și d de la DINOZAUR. Dacă ai acasă un mic paleontolog, crează această minunată activitate senzoriala cu dinozauri pentru ai dezvolta imaginația, creativitatea și limbajul. Întreaga activitate aici.

Litera E și e de la ELICOPTER. Pentru vocala E vă propunem să lucrăm împreună la recunoașterea ei prin joacă. Vom exersa scrierea cu degețelul, folosind vopseaua guașă. Activitatea➡️ Pentru litera E.

Litera F și f de la FLUTURE, frunză și floarea. Lucrăm la litera F și am profitat să folosim flori pentru a aduce un sens propunerii noastre!! Iată „rețeta” întregii activități pentru literei F, aici.

Litera G și g de la GĂINĂ. Cei mici au transferat boabe, au hranit gainusa, au pictat cu guasa, au asezat penele la locul lor, au transferat cu clestii ouale in cuib, si in recipienti. M. a despartit si identificat litera G din cuvantul ga-i-na. Vezi întreaga activitate despre litera G.

În timp ce ne jucam… Și învățăm!!!

Răsfoiește și articolul cu cele 5 activități prin care învățăm alfabetul.

Apreciază această postare, dar și.. împărtășește cu prietenii tăi printr-un share!

Urmărește-ne și pe canalul de YouTube pentru mai multe idei educative și creative pentru copii!

Lasă un răspuns

Craciun
%d blogeri au apreciat: