• 1 an de la ultima actualizare
  • 67Views

Încă de mici, copiii sunt capabili să memoreze literele alfabetului: A, B, C.. , chiar și în câteva săptămâni. Învățarea alfabetului îi va ajuta mai târziu să citească și să scrie. Așadar… Haideți să învățăm împreună alfabetul…prin joacă! Îți recomandăm alfabetul creativ pentru literele A, B, C, D, E, F ȘI G.

Iată ce activități distractive am aplicat noi, pentru a învăța literele alfabetului..!

ENJOY!

Alfabetul creativ pentru copii

Litera “A” și “a” de la ALBINA. Activitate motrica, de recunoastere, de scriere și fonetica. Vezi întreaga activitate, aici.

Litera B și b de la BALON

O activitate ce promovează abilitățile motorii fine și buna coordonarea ochi-mâni ale micuților preșcolari. Activitatea ➡️ aici.

Litera C și c de la CURCUBEU

Pentru partea creativă specifică literei “C” am realizat un curcubeu, numai bun de colorat de către M. și A. cu: “Apă călătoare în culorile curcubeului!”

Iată activitățile noastre pentru Litera c de la curcubeu.

Activități și jocuri educative pentru copii.

Litera D și d de la DINOZAUR

Dacă ai acasă un mic paleontolog, creează această minunată activitate senzoriala cu dinozauri pentru ai dezvolta imaginația, creativitatea și limbajul. Întreaga activitate aici.

Litera E și e de la ELICOPTER

Pentru vocala E vă propunem să lucrăm împreună la recunoașterea ei prin joacă. Vom exersa scrierea cu degețelul, folosind vopseaua guașă.

Activitatea➡️ Pentru litera E.

Litera F și f de la FLUTURE, frunză și floare

Lucrăm la litera F și am profitat să folosim flori pentru a aduce un sens propunerii noastre!! Iată “rețeta” întregii activități pentru literei F, aici.

Litera G și g de la GĂINĂ

Cei mici au transferat boabe, au hranit gainusa, au pictat cu guasa, au asezat penele la locul lor, au transferat cu clestii ouale in cuib, si in recipienti. M. a despartit si identificat litera G din cuvantul ga-i-na.

Vezi întreaga activitate despre litera G.

Exersarea literelor si sunetelor cu ajutorul jucariilor

Cu alta ocazie, am exersat impreuna cu A. (3 ani) literele si sunetele cu ajutorul animalutelor. S-a descurcat bine si a fost foarte incantat sa le potriveasca corect.

O activitate simpla, foarte rapid de implementat. Vei avea nevoie de: miniaturi animalute, un marker permanent negru si carton, din care vei realiza jetoanele.

În timp ce ne jucam… Și învățăm!!!

Răsfoiește și articolul cu cele 5 activități prin care învățăm alfabetul.

Apreciază această postare, dar și.. împărtășește cu prietenii tăi printr-un share!

Urmărește-ne și pe canalul de YouTube pentru mai multe idei educative și creative pentru copii!

By Curiosidemici

Mamica implinita2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anotimpurile