• 1 an de la ultima actualizare
  • 29Views

Iata ca..am ajuns sa invatam si despre litera G de la gaina. O propunere creativa, dar si frumoasa, usor de aplicat cu cei mici.

Macheta litera G de la gaina

Am folosit carton, ata, pene colorate, lipici la cald, litere magnetice, vopsea guasa, orez colorat, oua de polistiren, boabe de porumb, ata maro, clesti si recipienti pentru transfer.

Cum am realizat?

Pe o plansa de carton am desenat o gaina, careia i-am conturat corpul cu ata alba (am lipit cu pistol cald). I-am perforat cu o surubelnita coada si aripa, numai bune pentru o activitate motorie fina prin care cei mici vor infige penele, dupa culorea indicata. De asemenea, am realizat literele tip șmirghel, astfel incat copilul sa poata simti textura si forma literei, atunci cand va trece cu degetul peste conturul ei.

Cei mici au transferat boabe, au hranit gainusa, au pictat cu guasa, au asezat penele la locul lor, au transferat cu clestii ouale in cuib, si in recipiente. M. a despartit si identificat litera G din cuvântul ga-i-na.

Poti realiza activitatea cu ceea ce ai prin casa. Cel mai important lucru este ca cel mic sa realizeze cu placere ceea ce i se propune.

Citeste si Litera F de la FLUTURE si FLOARE.

Toate aceste strategii folosite, sunt modalitati de a ajuta la recunoasterea literelor prin joaca, si a abilitatilor de intelelegere a acestora!

Ador cand poti atinge mai multe abilitati doar cu o singura activitate! VOI ce metode folositi cu cei mici? Va asteptam pe FORUM sa ne impartasiti lucrarile voastre⬇️

Saptamana viitoare vom dezbate urmatoarea litera a alfatedului: litera H de la…fiti pe faza.!..

Apreciază această postare, dar și.. împărtășește cu prietenii tăi printr-un share!

Urmărește-ne și pe canalul de YouTube pentru mai multe idei educative și creative pentru copii!

By Curiosidemici

Mamica implinita2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anotimpurile