Loading

Dacă ai acasă un mic paleontolog, creează această minunată activitate senzoriala cu dinozauri – Litera și sunetul D de la DINOZAUR – pentru ai dezvolta imaginația, creativitatea și limbajul. Totodată va explora, va investiga, va observa diferite texturi și materiale, care îl vor ajuta să-și dezvolte simțul tactil și vizual.

Săptămâna aceasta am început activitățile pentru litera D de la DINOZAUR. Chiar dacă M. știe deja literele alfabetului, trebuie în continuare să exersam la legătura dintre sunet și literă. De aceea profităm de această tema cu dinozauri, pentru a descoperi litera “D”. Astfel, acesta este interesant de scris urmând traseul dinozaurilor și ușor de observat prin transferul de orez.

Materiale folosite: carton, orez colorat, scoci, marker, mici miniaturi și imagini decupate cu dinozauri.

Cum am realizat?

Am decupat litera “D” mare de tipar dintr-o bucata de carton, am trasat săgeți de orientare, am lipit câteva imagini cu dinozauri și am sigilat cu scoci. Acestea, reprezentând pașii ce trebuie să-i realizeze M. pentru scriere.

Am creat o mica lume a dinozaurilor și am continuat cu o activitate senzoriala minunată.

Cei mici au:

◾au separat cu ajutorul unor clești de lemn (A. mai mult cu mânuțele) pietrele și ouăle dinozaurilor.

◾au sortat, numărat, au comparat, au observat formele și culorile fiecărui element, ducând astfel la buna îmbunătățire a matematicii.

◾au transferat orezul cu lingurițele în diferite recipiente.

Spor la joacă! Spor la învățat!

Citește și despre Litera B de la BALON și Litera C de la CURCUBEU .

Apreciază această postare, dar și.. împărtășește cu prietenii tăi printr-un share!

Urmărește-ne și pe canalul de YouTube pentru mai multe idei educative și creative pentru copii!