Mestesuguri cu elemente din natura

Mestesuguri cu elemente din natura.Mestesuguri cu elemente din natura.
  • 1 an de la ultima actualizare
  • 291Views

Pentru aceasta vara va recomand, o serie de mestesuguri creative cu elemente din natura perfecte pentru prescolari. Activitati atat de frumoase, magice,creative si pline de imaginatie.

Imi place sa vad atatea moduri imaginative prin care cei mici devin creativi cu ajutorul materialelor reciclate.

Mestesuguri cu elemente din natura

1. Fluturi creativi cu elemente din natura

Realizarea este simpla, alegerea si strivirea florilor pe hartia de contact este o activitate motorie atat de buna, iar aripile finisate ofera minute intregi de distractie imaginativa.

Pentru acest tip de mestesug veti avea nevoie de: carton, creion, foarfeca, cutter, scoci, flori, frunze…

Transforma una, doua sau cate bucati doresti de carton in fluturi decupati, atat in interior, cat si la exterior. Adauga scoci pe aripile lor, iar impreuna cu cel mic colecteaza flori, pe care apoi.. le veti lipi pe hartia de contact.

2. Familia de papadie 3-D

Va propunem sa incercati aceast adorabil craft de primavara cu ajutorul florilor de papadie. Veti avea nevoie doar de: carton, un creion si flori de papadie. Puteti folosi si pietre in loc de carton pentru realizarea lor. Nu vei avea nevoie de lipici, pur si simplu atasati florile de carton.

3. Forme geometrice

Repeta sau invata cu cel mic formele geometrice cu ajutorul elementelor din natura. Deseneaza cu creta, sau nu.. conturul formelor geometrice dorite pentru o constructie 3D din: flori, bete, pietre, iarba, frunze…

4. Ciclul de viata al papadiei

Realizeaza un mirific experiment prin care le redai celor mici ciclul de viata al papadiei. Astfel, acestia observa cele doua transformari ale florii.

5. Pensule de vopsit

Din materiale naturale. Invatati impreuna cum sa pictati cu ajutorul pensulelor realizate din: frunze, flori, crengute, iarba… Astfel, stimularea senzoriala este ideala pentru dezvoltare, invatare si explorare.

Cu ajutorul crengutelor, al frunzelor si al florilor, cream pensule cu diverse texturi pentru a picta – o altfel de pictura – Voi ati incercat aceasta?

O tehnica de pictura simplu de realizat de către micii. Picasso. :))

Nu exista copil caruia sa nu-i placa sa deseneze, sau.. macar sa experimenteze desenul cu pensula, cu manutele, cu pumnul, cu ajutorul a diferite materiale. Astfel, va recomand sa incercati una din cele 9 idei de pictura pentru copii. sau chiar toate. :))

6. Coronita si bagheta din flori naturale

Una dintre cele mai simpatice si creative proiecte pe care le poti pune in practica cu copilul, atunci cand vremea este frumoasa.

Veti avea nevoie de: sfoara de iuta, scoci, foarfeca, bete, diferite flori.

Pentru bagheta–realizeaza un buchetel din flori si frunze, pe care il veti lipi cu scoci in varful batului.

Iar, pentru coronita–pe o fasie de scoci lipiti diferite flori. Pe alta fasie lipiti sfoara de iuta (taiata cat circunferinta capului celui mic +3-5cm). Apoi, cele doua fasii gata realizate le lipiti una de cealalta. Astfel, ai realizat primul set de accesorii naturale pentru mica ta printesa.

7. „Tablou” tesut cu elemente din natura

Pentru acest tip de activitate veti avea nevoie de o bucata de carton, sfoara de iuta, o foarfeca, diferite elemente din natura: flori, fire de iarba, frunze…

Taie pe fiecare parte (cat mai rar) bucata de carton prin care vei adauga sfoara de iuta.

Acest tip de activitate este un exercitiu motor numai bun pentru cel mic. Rolul sau este acela de a introduce fiecare fir de iarba, fiecare floare prin firele de ata.

O activitate care le va dezvolta celor mici creativitatea, imaginatia si mai ales indemanarea.

8. Arta cu ajutorul frunzelor din natura

Deseneaza cateva imagini incomplete pe o coala alba (ex. o broasca testoasa, un fluture, o pasare) la care cei mici vor lipi partile lipsa (aripi, corp…). Astfel, micile vietetati vor lua contur.

Spor la joaca!

Răsfoieste si 25 Crafturi de vara pentru copii.

Daca ti-a placut acest articol, distribuie-l si prietenilor tai printr-un share!

Urmareste-ne si pe canalul de YouTube curiosi de mici pentru mai multe idei educative si creative!

By Curiosidemici

Mamica implinita2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *