Joc pentru copii - Omida mancacioasaJoc pentru copii - Omida mancacioasa
  • 1 an de la ultima actualizare
  • 62Views

Omida Mancacioasa

Fiind fani ai cartii Omida mancacioasa de Eric Carle, le-am realizat celor mici o activitate foarte frumoasa, dar si interesanta avand-o chiar ca… protagonista.Joc pentru copii – Omida mancacioasa

Drumul de la omida la fluture

Am realizat un puzzle cu ciclul de viață al fluturelui. Astfel cel mic isi practica abilitatile motrice prin dantelarea omizii prin toate gaurile, apoi printr-un cocon. Destinatia finala a omizii fiind ca fluture. Un puzzle atat de frumos!


Vezi si➡️Cum sa faci o omida din hartie.

Cum am realizat?

Am decupat o bucata de carton lunga de cca. 15cm si o bucata in forma de patrat. Le-am lipit, apoi, am desenat pe ele: doua tufe de iarba si un mar, o pruna, o para, o portocala si un fluturas. Am sectionat cu un cater fiecare tufa si fruct precum ar fi mancate de o omida. Omida am realizat-o din cele 5 cerculete ramase de la sectionarea fructelor si a ierbii. Dupa, am legat de ea un snur. Din role de carton am realizat pupa si spatele ganganiei, pentru a vedea marea transformare a sa in fluture.


Vezi si➡️Cum sa faci un fluture de hartie.

Lectura dupa imagini si puzzel

Iata drumul omidei mancacioase: un ou mic sta pe un fir de iarba, din care iese o mica omida foarte infometata. Aceasta pleaca la drum.. in calea sa gaseste numeroase fructe si se infructa din ele. Face un popas, intr-un mic cocon si doarme cateva zile. Cand se trezeste si iese din cocon se transforma intr-un minunat fluture.

Este un exercitiu excelent pentru abilitati motorii, pentru a invata culorile si fructele.

Citeste si Activitati si jocuri despre insecte.

Spor la joaca!

Daca ti-a placut acest articol, Distribuie-l si prietenilor tai printr-un share!

Urmareste-ne si pe canalul nostru de YouTube pentru mai multe activitati educative!

By Curiosidemici

Mamica implinita2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anotimpurile