Sari la conținut

Animale din savana

Animale din savana

Am început activitatea-Animale din savana-cu o mică călătorie imaginară prin minunata câmpie a Africii.

” Haideți să ne urcăm în mașină și să pornim în expediția mult așteptată-safari în Africa.

-Iupii!!!

Activitati educative pentru copii

Ne-am urcat în mașina jeep și am plecat la drum, având la îndemână o hartă cu traseul. Iată-ne ajunși în minunata câmpie a Africii, peste tot vedem iarbă înaltă care oferă animalelor hrană și adăpost. Primele atracții – vedem o girafă care se hrănește cu frunzele unui arbore înalt; un hipopotam care manca iarbă; două păsări flamingo care stau pe marginea lacului și se hrănesc cu pești; un leu care se odihnește probabil după o masă copioasă; un elefant care aspira apă din lac, și se stropește cu ea pentru a se răcori. Pe tot traseul cei mici au asociat figurinele cu animalele de pe hartă și au aflat informații prețioase.

Tavă senzoriala-animale din savana

Am realizat o tavă senzoriala plină de surprize și aventuri, cu un mic peisaj din viața animalelor sălbatice din savana.

Într-o tavă am pus cereale cu miere care imită pământul, orez colorat cu verde-care imită iarba și pietre decorative albastre care imită apa. Am așezat animalele împreună vorbind iar despre fiecare – – denumește animalul? ce animal este: domestic sau sălbatic?, ce culoare/culori are?, dacă este rapid?, ce papă?, dacă este mare sau mic?. Am făcut legătura dintre sunet și prima literă (leu, girafă..)astfel am exersat și cunoștințele despre litere. Bineînțeles întrebările au fost specifice fiecărei vârste în parte🤗.

Apoi au trecut la transferul cerealelor și al orezului cu ajutorul lingurițelor în tuburile de carton.

Pe o biluța de plastilina am atașat o spagheta, care a fost numai bună de introdus cerealele pe ea. O activitate ce ajută la dezvoltarea motricitatii fine, și care îmbunătățește coordonarea ochi-mână.

Au sortat, numărat, au comparat, au observat formele și culorile fiecărui element, ducând astfel la buna îmbunătățire a matematicii.

Poate te interesează și 8 activități senzoriale tematice.

Pe urmele animalelor-urme în plastilina. Activitate ce ajută la dezvoltarea motricitatii fine și la dezvoltarea creativității.

Un alt obiectiv al activității a fost acela de comparare al urmelor (mici, mari, oare ale cui sunt?).
*Dacă nu dispuneți de o cantitate mai mare de plastilina, puteți încerca o rețetă simplă de plastilina de casa. Rețeta o găsiți, aici.

Creativitate-Leu din spaghete

La atelierele de creație și artă am realizat un leu și o girafă.

Pe o coală de hârtie am desenat un cap de leu, la care cei mici au lipit bucăți de spaghetti de jur împrejurul său realizandu-i coama.

Artă-Girafă handprint

Le-am pictat palmele mânuțelor cu acuarea galbenă, pe care le-au imprimat pe partea de jos a colilor de hârtie. Apoi, le-am desenat cu pensula câte un gât și câte un cap fiecăreia. Cei mici i-au realizat girafei petele maronii de pe corp, coada și coama.

Va plăcut expediția noastră? Sper să vă inspire pentru viitoarea voastră expediție safari! 🤗

Citește și 8 activități senzoriale cu orez colorat.

Dacă ți-a plăcut acest articol, Distribuie-l și prietenilor tăi printr-un share!

Urmărește-ne și pe canalul de YouTube curioși de mici pentru mai multe activitati educative și creative!

Lasă un răspuns

Craciun
%d blogeri au apreciat: