La ferma – activitati cu animale domestice

La ferma - activitati cu animale domesticeLa ferma - activitati cu animale domestice
  • 1 an de la ultima actualizare
  • 1234Views

Pentru săptămâna asta mi-am propus să le evaluez cunoștințele copiilor despre animalele domestice. În următoarele rânduri am să vă redau câteva idei de activități practice și interactive cu tema „La fermă -activități cu animale domestice„. Activități adaptate pentru vârsta 2-5ani.

Activități realizate pentru A. (2ani)

I-am pregătit câteva fișe preluate de pe pinterest, pentru al ajuta: să recunoască animalele, să le denumească , să învețe animalele necunoscute, să redea sunetele pe care le scoate fiecare, și să facă asocierea jucărie-imaginie.

O altă activitate foarte interesantă, are la bază „un pumn de boabe”. A. trebuie să înșiruie boabele de porumb până la ciocul găștei. Activitate ce-i dezvoltă motricitatea fină și coordonarea ochi-mâini.

Am realizat împreună și câteva puzzle -uri tematice.

➡️Descarca gratuit  jetoane cu ANIMALE DOMESTICE.

Activități de grup

Lada senzoriala cu porumb și grâu

Într-o cutie de plastic am creat o mică scenă cu o mică fermă, am adăugat câteva jucării: o văcuța, un taur, doi purceluși, un cal.. Am realizat și un siloz de cereale dintr-o cutie de suc, care a fost numai bun pentru îmbunătățirea motricitatii fine (numai bun pentru trasferul cerealelor,.) Au aprovizionat hambarul iar și iar și iar…🤩Au hrănit animalutele, și-au plimbat degețelele prin grâu și porumb descoperind noi texturi.

Am vorbit despre fiecare animal în parte: ce animal este?;unde locuiește: coteț, grajd sau cușcă?; din ce este alcătuit corpul ( cap-trunchi-picioare (aripi + picioare)-coadă; de ce le creștem în gospodarie? Ce foloase ne aduc? (găina-ouă, oița-lână, văcuța-lapte, cățelul-pază…)

Ferma

Cu altă ocazie le-am realizat o fermă mică. Dintr-un platou subdivizat. Am folosit diferite jucării, orez vopsit, pesmet, fâșii de hârtie, plastilina de casă, pietre de sticlă.

Poți construi lumi de joc foarte grozave, foarte reușite și din capace de carton rămase de la diferite cutii.

➡️Craft-Cum să realizezi animalute din materiale reciclate.

Și apoi, a urmat mulsul:)… _cine ne dă lapte? A.: _văcuța Lola!!🐄🤩 Așa că.. a trebuit să o realizez pe „Lola” 🤩🐄

Au ajutat la mulsul văcuței pentru a avea laptic la micul dejun🤗🐄 La această activitate s-au distrat și amuzat copios🤩

Am scos la imprimantă un corp de văcuța pe care cei mici l-au colorat. Ugerul vacii l-am realizat dintr-o mănușă albă de latex, pe care am desenat cateva pete negre. Am umplut mănușa cu puțin lapte diluat în apă, după care am strâns-o într-un nod și am legat-o de masă (fiind mai grea). Dupa care am atașat și silueta văcuței. Am ciupit cu forfecuta mănușa la fiecare deget, iar laptele a început să curgă pic, pic, pic.. în tavă.

Micii fermieri au plantat morcovei pentru iepuraș.(🐰Cum sa faci un iepuraș de hârtie.)

Am realizat o altă cutie senzoriala, de această dată cu orez.

Le-am modelat câțiva morcovei din plastilina-de-casa, pe care i-am răsadit într-o cutie de ouă plină cu orez negru. Am mai adăugat câteva floricele artificiale pentru decor.

Micii fermieri au scos morcovii din pământ, i-au curățat (orezul s-a lipit de morcovii de plastilina, astfel făcându-și apariția motricitatea fină🤩). Am exersat tăiatul cu cuțite de jucărie. Măriucai i-am pregătit câteva cartonașe cu cifre ce îi indicau câte bucăți de morcov să taie pentru masa iepurașului.

Activități pentru M. (5ani)

Am pregătit o activitate cu litere „Ajută fiecare animal să-și găsească locul lângă litera cu care îi începe numele”(ex.Văcuța cu litera și sunetul V). Astfel de activitate îl ajută pe preșcolar să învețe alfabetul, să-și dezvolte: concentrarea, imaginația, gândirea, memoria, vocabularul.

Ce animale mănâncă porumb?

Așadar… păsările de curte și animalele domestice sunt animale care consuma porumb.

La această întrebare „Ce animale mănâncă porumb? am realizat o activitate simplă de potrivire ce funcționează pe recunoașterea numărului, corespondență și motor fin prin joacă. Am realizat un știulete de porumb cu mai multe nuclee cu numere punctate. Iar boabele din bucăți de hârtie galbenă, pe care le-am numerotat. Numai bune pentru a asocia cifra cu numărul corespunzator de puncte.

Cu ajutorul lipiciului M. a lipit corespunzător boabele pe știulete. Un știulete bogat, numai bun pentru a hrăni animalele din ogradă: purcei, găini, rațe…. .

➡️Continuă să urmărești și partea a doua din activitate➡️ Joc de rol. Animale din ogradă.

Voi ce aveți în plan pentru această activitate?

Spor la joacă!

➡Set de joaca – Mica ferma a animalelor

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l si prietenilor tai printr-un share!

Urmărește-ne și pe canalul de YouTube pentru mai multe activități!

Citește și Cum să realizezi, dintr-o farfurie de carton, o oiță.

By Curiosidemici

Mamica implinita2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *