Sari la conținut

O lume disparuta:Disparitia dinozaurilor

O lume disparuta:Disparitia dinozaurilor

Activitate pentru preșcolari:O lume disparuta:disparitia dinozaurilor un adevarat mister⁉️

După cum știm: dispariția dinozaurilor a fost cauzată de un meteorit, care s-a ciocnit cu Pământul acum aproximativ 66 milioane de ani în urmă. În acel timp mulți vulcani au erupt, varsand lavă și emanând gaze otrăvitoare în aer. Astfel, traiul dinozaurilor pe Pământ a devenit foarte dificil si a dus la dispariția totală a acestora.

După această poveste am realizat o activitate ce implică un mic experiment. Experiment ce a fost înțeles de piticii mei.

*am realizat un vulcan care erupe🌋

Cu ajutorul acestui experiment am învățat:

*despre vulcani – că sunt deschizături în scoarța Pământului. Iar uneori când materia fierbinte din interiorul lui se supraîncălzește, țâșnește la suprafață, provocând o imensă explozie denumită erupție.

*despre dinozauri – că sunt animale preistorice ce au trăit cu milioane de ani în urmă pe Pământ, că unii dintre ei erau erbivori iar alții carnivori, că cel mai fioros dintre ei era T-Rex, iar majoritatea aveau cozile lungi.

Cum am realizat experimentul?

Pasul 1: Mai întâi am realizat zăpada artificială.

❄️Într-un vas am pus trei pliculețe de bicarbonat (150gr.) peste care am adăugat spuma de ras puțin câte puțin până s-a format un aluat  cu o consistență sfaramiciosa.

Pasul 2:

❄️într-o tavă am format un bulgare din zăpada artificială, vulcanul nostru. Am așezat pe lângă câteva figurine dinozauri. Figurine pe care le-am procurat de aici.

Pasul 3:

*într-o cană am amestecat apă cu 2linguri de oțet și am adăugat compoziția peste bulgarele de zăpadă, cei mici au fost uimiți cum se forma spuma.

*dupa care au salvat dinozaurii din spuma deasă. O joacă senzoriala cu o textură nouă, moale, pufoasă, frumos mirositoare🤗


Citește și tava senzoriala cu dinozauri.


Dacă ți-a plăcut acest articol, Distribuie-l si prietenilor tai printr-un share!

Urmărește-ne și pe canalul de YouTube pentru mai multe activitati pentru pitici!

➡️vulcan care erupe

Lasă un răspuns

Craciun
%d blogeri au apreciat: