Mijloace de transport

Mijloace de transport. Macheta mijloace de transport.Mijloace de transport. Macheta mijloace de transport.
  • 10 luni de la ultima actualizare
  • 495Views

Macheta mijloace de transport

Joc educativ: Sortare mijloace de transport: AERIAN, TERESTRU și MARITIM.

Pentru această activitate cu mijloace de transport am realizat o machetă din fetru. O idee minunata de a le consolida micuților cunoștințele despre mijloacele de transport: automibile, trenuri, vapoare care defilează prin fața lor ajutadu-i să se joace și să învețe, în același timp. Această activitate dezvoltă abilitățile motrice fine, o bună coordonare ochi-mâini, memoria, îmbunătățeste vocabularul și extinde cunoștințele despre lumea înconjurătoare.

Mijloace de transport – Macheta mijloace de transport

Varsta: 2+

Materiale necesare:

*material-fetru diferite culori;

*o foarfecă

*pistol de lipit la cald sau adeziv universal de lipit,

* lipici cu sclipici pentru decor (obț)

*jucării (mașinuțe, avioane, elicoptere, bărcuțe, scutere, balon cu aer etc.)

Iată cum au învățat, dar si recapitulat mijloacele de transport M. 4 ani si A. 2 ani.

Plecăm la plimbare cu…? Cu ce ne deplasam?

Am confecționat macheta prin lipirea bucăților de fetru (vezi imag.). Am scos în evidență fiecare mijloc rutier de transport MARITIM, TERESTRU și AERIAN, pentru a fi mai cât mai usor de recunoscut de cei mici, astfel:

*fetru-albastru pentru a evidenția apa, galben și verde pentru a evidenția uscatul (pământul), maro pentru munți, alb pentru cer, negru pentru șosea.🐆 Machetă refolosita de la tema Habitatul animalelor.

Intr-un coșuleț am selectat jucăriile pentru activitate.

Am început jocul cu inventarul jucariilor din coșuleț prin a le denumi, prin a spune ce face fiecare, prin a le specifica culoarea și prin a specifica cu ce autovehicul/autovehicule au călătorit.

După care, cei mici au sortat jucariile ca mijloacele de transport, în funcție de tipul acestora: transport naval, transport terestru și transport aerian. Astfel, am pus în circulație toate mijloacele de transport din coșuleț.

Meșteșuguri din carton

La cea de-a doua activitate, cea practică-mijloace de transport M. și A. au pictat diferite vehicule: o mașină, un avion, un tren și un balon cu aer cald.

Cum am realizat?

Am desenat și decupat din carton diferite vehicule, numai bune de pictat. (P.S dacă doriți să refolositi șabloanele, le puteți sigila cu bandă adezivă transparentă. Apoi, pot fi șterse cu un șervețel umed, numai bune de pictat iar, și iar și iar.)

Materialele folosite pentru această activitate sunt: bucăți de carton, marker, o foarfecă, acuarele/tempera, bureți/pom pom-uri, glitter, obt. bandă adeziva transparentă).

Meșteșuguri pe care A. și M. le-au pictat prin tamponare: cu bureți și pom pom-uri. Apoi, le-au decorat după bunul plac cu diferite strasuri.

Am vorbit despre toate mijloacele de transport, și.. bineînțeles că.. și-au ales câte un vehicul drag – A. mașina (preferata lui), iar avionul de către M. pentru că iar plăcea să zboare.

Cu altă ocazie am recapitulat mijloacele de transport și am vorbit despre regulile de circulație, printr-o activitate motorie ușoară, distractivă și artizanala cu orez colorat și capace.

Cum vi se par ideile noastre?

Poți descărca fișe de lucru pentru această temă, de aici.

Spor la joacă!

👉 Machetă sistemul solar – cu racheta in spațiu – Video

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și prietenilor tai printr-un share!

Urmărește-ne și pe canalul de YouTube curioși de mici pentru mai multe idei educative pentru copii!

By Curiosidemici

Mamica implinita2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *