Azi am avut poftă de ceva dulce🧁iar M. și A. mi-au îndeplinit dorința🤩🧁Au pregătit minunate prajituri din plastilina de casa.
Cum am procedat?
Le-am creat prăjituri din plastilina preparată în casă. Rețeta o găsiți aici. O prăjitură pentru pitic colorată cu pudră de cacao, pentru alte culori mai puteți folosi: tumeric pentru a obține galben, boia de ardei dulce! pentru culoarea roșie. Plastilina fiind astfel safe în caz de ingerare.
Culoarea roz am obținut-o prin adăugarea de vopsea tempera semilichida. Cum altă variantă de colorant nu am avut a trebuit să folosesc tempera pentru a obține “culoarea de prințese”🤩mult dorită.
Într-o farfurie le-am pus diferite strasuri, nasturi pom pom și mărgele pentru a decora prăjiturile.

Astfel am recapitulat culorile, formele și ne-am îmbunătățit motricitatea fină.


O altă activitate foarte interesantă este cea cu numere.
Încă așteptăm ziua de naștere a lui tati, și aceasta este activitatea pe care am pregătit-o să parcurgem numărătoare inversă.

Am scos la imprimantă câteva imagini cu brioșe numerotate și le-am decupat. Pe o altă coală M. a colorat brioșa în culorile ei preferate. I-am realizat alături un chenar în care am scris “câte lumânări trebuie să pui pe prăjiturica?”( întrebare pe care bineînțeles eu i-o puneam🤩)plus cardul ce indica numărul de lumânări ce trebuiau puse pe brioșa.
O altă metoda este cea de aruncare a zarului.

Sau: câte lumânări sunt pe brioșa?

Deci v-ați prins, copilul trebuie să pună lumânările pe prăjiturica conform numărului indicat pe carduri, sau numărul care iese la aruncare, sau câte lumânări are prăjitura din imagine.
Vezi și Activități și jocuri distractive pentru copii.
Citește și 10 activități cu numere și cifere.
Spor la joacă și creativitate!
Dacă ți-a plăcut acest articol, Distribuie-l si prietenilor tai printr-un share!
Urmărește-ne și pe canalul de YouTube pentru mai multe activitati pentru pitici!