Crafturi pentru Halloween

Crafturi pentru HalloweenCrafturi pentru Halloween
  • 6 luni de la ultima actualizare
  • 292Views

Sărbătoare împrumutată de la americani, Halloween-ul a început sa fie îndrăgit și de copiii noștrii. Cu ocazia acestei sărbători ce are loc în noaptea de 31 octombrie, copiii se costumeaza în mumii, vrăjitori sau alte personaje și pleacă la colindat.

Video 👉Mini monstruleti de Halloween

O alta ocupație a acestora este acea de a decora casa, de a realiza diferite crafturi specifice. Crafturile destinate acestei sărbători ii ajuta pe cei mici să își pună la lucru imaginația, dar și creativitatea.

Pentru ca se apropie Halloween-ul, îți sugerez 5 activitati creative, ușor de realizat împreună cu cel mic!

Crafturi pentru Halloween – decoratiuni si dovleci scluptati

Vedetă în fiecare toamnă – Dovlecul – decorat sau sculptat, simbolul sărbătorii de Halloween

Am decorat un dovleac mediu împreună cu M. astfel: cu ajutorul unui marker i-am realizat gura, sprâncenele și genele; urechile și nasul din pom pom; 2 ochișori mobili; parul din sarma plusata, accesorizat cu o coronița. O adevărată prințesă de Halloween am realizat😁. Nu-i așa că-i drăguță? 😁

Cu ajutorul unui cuțit am sculptat dovleacul, dându-i forma unui cap de mâță🐱.

Dacă scluptezi dovleacul, nu arunca miezul acestuia, îl poți folosi la prepararea unei prajituri cu dovleac, gem de dovleac,chiar și a unei supe.

Am făcut dovlecei din plastilina simplă de casă.

Am modelat o bilă, am făcut o gaură în interior, am așezat codita și frunza (realizate dintr-o crenguța și o bugata de hârtie răsucita). După.. am atașat ochișorii mobili, nasucul și gurița din boabe de cafea.

Și iată încă o versiune a dovleacului nostru! PICTURĂ CU Dovlecei. Un accesoriu original pentru a decora casa.

Am tăiat bucăți de pânză albă, pe care le-am umplut cu vată și le-am legat strans cu sfoară. A.. sa nu omit.. am atașat și codite din crenguțe, pentru un plus de efect.

Cei mici iau pictat picătură cu picătură cu colorant, folosind pipetele. Au fost chiar plăcut surprinși, să vadă cum se răspândește pictura pe suprafața materialului.

Colaj – vrăjitoare verde de Halloween din farfurie de carton

Am realizat și o vrăjitoare verde, dar de data aceasta este o vrăjitoare buna🤩. Pentru realizare ei ai nevoie de o farfurie de carton (pentru față), 2 ochișori mobili, un dop de la o sticla pentru nas, o bucata de sârmă plușată pentru gură, panglici pentru păr, hârtie cartonată pentru pălărie, plus un perforator, tempera, pensula, accesorii.

Dar.. și o vrăjitoare din vopsea tempera amestecată cu lipici verde sclipitor.

Cei mici au mâzgălit cu degețelele în cerc foaia, în realizarea feței. Am decupat împreună părul, nasul și pălăria. Apoi, le-au lipit corespunzător (plus ochii). Iar la final gura și mătura realizate din lipici cu sclipici.

Decorațiune – Mumie din borcan

Materiale necesare: un borcan, tifon sau bandă adeziva alba de hârtie, ochi mobili. Se poate folosi și ca suport pentru lumânare-felinar.

Sau.. mumii din hârtie neagră și bandă adezivă albă.

👉Decorațiune suport de lumânare

Tavă senzoriala „Spooky Play”

Ce ziceți de o tavă senzoriala tematică cu care cei mici să se joace și să se distreze? A. și M. adoră activitățile senzoriale, așa că le-am pregatit această tavă cu miniaturi, orez colorat, dovleci…și cu un puzzle.

Puzzle ce l-am realizat dintr-o bucată de carton, pe care am desenat o vrăjitoare.

Bineînțeles că cei doi au amestecat și transferat toate incredientele (orez, paianjeni, puzzle, dovleci) împreună, rezultând o mega poțiune vrajitoreasca.

După realizarea poțiunilor, micii mei curiosi au avut două sarcini de îndeplinit, și anume: să găsească părțile lipsă din puzzle și să îl realizeze. Dar și să culeagă cu penseta numărul de paianjeni conform jetoanelor numerotate.

Pe lângă exercitarea memoriei vizuale, numărarea paianjenilor și punerea laolaltă a puzzle-urilor, toate acestea ajută la dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor.

Culori de Halloween

O experiență senzoriala și motorie mânuind pipeta cu apa colorată (vopsea acrilica + apa).
Am realizat planșe cu câteva ilustrații ce reprezinta Halloween-ul. Cel mic trebuie sa coloreze centrul de desen suprapus cu discuri de bumbac, folosind o pipeta și apă colorată. Pitici mei au realizat activitatea de câteva ori, chiar au schimbat/amestecat culorile ilustrațiilor după bunul plac

Vă place să realizați astfel de lucruri de Halloween, sau preferați să săriți direct la cele de Crăciun?

Fantomele vesele

Decorațiune din baloane: fantomele vesele. Le-am realizat din: baloane albe și tifon, iar pentru desen am folosit un marker negru permanent…et voila!!!

Și patrupezilor le plăcea Halloween-ul 🐱🐱🐶

Sursa foto: Pinterest

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și altor părinți/prieteni printr-un simplu share!

Pentru mai multe idei ne vedem și pe canalul de YouTube!

👉 Sistemul solar pe înțelesul copiilor

By Curiosidemici

Mamica implinita2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *