Legume si fructe de toamna

Activitatile urmatoare îmbina activitățile practice (colorare, taiere, lipire, modelaj) si dezvolta spiritul de observare al copiilor. Dar, totodată aduce in atenția acestora si cunoștințe despre mediul inconjurator. Activitate practica – legume si fructe de toamna.

Legume si fructe de toamna

Le-am prezentat legumele si fructele de toamna, am observat formele, culorile si am discutat despre locul unde cresc (in pamant sau deasupra pamantului).

Primele activitati practice pe care le-am realizat impreuna cu M. si A. au fost cele despre fructele si legumele de toamna (video), ce au avut la baza o serie de abilitati: de colorare-taiere-lipire, modelaj si de sortare.

Cosul de legume

Am folosit fise de lucru, preluate de pe pinterest: o fisa cu legume si un cosulet. Fise pe care impreuna le-am colorat, decupat si lipit. Astfel, M. a umplut cosuletul cu legume de toamna.

In alta zi am realizat si un cos de mere din aluat (plastilina-de-casa). Ne-am umplut coșul cu mere dragute si “delicioase”. Am folosit aluat de joaca facut in casa si rulouri ramase de la hartia igienica, ca taietoare de aluat. M. si A. au numarat si asezat merele dupa culoare in cos, dar si aleatoriu, dupa cum au vrut.

Legume si fructe de toamnă. Unde creste?

Am desenat un peisaj, mai exact o imagine cu o gradina, in care observam: un pom fructifer si un teren agricol. Ideea este destul de simpla, M. a trebuit sa atribuie jetoanele cu fructe si legume in locul lor de crestere. Dupa care, i-am pregatit doua cosulete (unul de fructe si unul de legume) pentru culesul (sortarea) lor.

➡️Cum sa realizati ciupercute din materiale reciclate.

Modelaj

Alta activitate foarte indragita de M. a fost cea de modelaj. Am mesterit impreuna cateva figurine: un morcov, o rosie, o ceapa, o vanata.

Dar si… borcane cu muraturi. Am decupat o fisa de lucru cu un borcan gol, si am inceput sa modelam aluatul. Alaturi am avut diferite figurine cu legume intregi, sau sectionate, ca reper in realizarea lor.

Am modelat și am numărat 123…10 atatea boabe avem?

Astfel de activitate stimuleaza abilitatile creative si motricitatea fina ochi-maini.

Cosulet cu fructe de sezon

Materiale necesare: o farfurie de carton, acuarele, o bucata de hartie de carton (pentru manerul cosului), fructe decupate, lipici, capsator.

Cosulet: M. a colorat in maro farfuria (cosuletul), cu un capsator am capsat manerul cosului (din fasia de coala cartonata), iar in interior am asezat merindele.

Dovleacul activitate practica

🎃Lipire hartie creponata mototolita
🎃Dactilopictura + pictura cu betisoare
🎃Desen + identifica cate seminte are fiecare felie de dovleac
🎃🎃🎃Dezvoltarea si consolidarea mai multor abilitati: motricitatea fina, coordonarea mana-ochi, creativitatea.

Fructe și legume realizate prin metoda fingerprint

Am realizat diferite legume si fructe prin amprentarea mainilor, picioarelor, degetelor.

Crează cu cel mic un “desen amprenta” realizat din acuarele sau vopsele speciale, aplicate pe: palma, talpa, pumn, degetelele sau chiar nasuc.

Va las si fisele pe care le am folosit🤗 preluate de pe pinterest.

Spor la lucru!

Citeste si activitati creative de ziua bunicilor.

Daca ti-a placut acest articol, Distribuie-l si prietenilor tai!

Urmăreste-ne si pe canalul de YouTube pentru mai multe idei!

By Curiosidemici

Mamica implinita2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anotimpurile