Sari la conținut

Legume si fructe de toamna.

Activitatile urmatoare imbina activitatile practice (colorare, taiere, lipire, modelaj) si dezvolta spiritul de observare al copiilor. Dar, totodata aduce in atetia acestora si cunostinte despre mediul inconjurator. Activitate practica-legume si fructe de toamna.

Legume si fructe de toamna

Primele activitati practice pe care le-am realizat impreuna cu M. au fost: cea despre fructe si legume de toamna (video), ce au avut la baza o serie de abilitati: de colorare- taiere-lipire si cea de sortare.

Am folosit 2 fise de lucru, preluate de pe pinterest: o fisa cu legume si un cosulet. Fise pe care impreuna le-am colorat, decupat si lipit. Astfel, M. a umplut cosuletul cu legume de toamna.

Legume si fructe de toamana. Ce creste unde?

I-am prezentat legumele si fructele de toamna, am observat formele, culorile si am discutat despre locul unde cresc (in pamant sau deasupra pamantului).

Am desenat un peisaj, mai exact o imagine cu o gradina, in care observam: un copac fructifer si un teren agricol. Ideea este destul de simpla, M. a trebuit sa atribuie jetoanele cu fructe si legume in locul lor de crestere. Dupa care, i-am pregatit doua cosulete (unul de fructe si unul de legume) pentru culesul (sortarea) lor.

➡️Cum sa realizati ciupercute din materiale reciclate.

Alta activitate foarte indragita de M. a fost cea de modelaj. Am mesterit impreuna cateva figurine: un morcov, o roșie, o ceapa, o vanata.

Am modelat și am numărat 123…10 atatea boabe avem?

Astfel de activitate stimuleaza abilitatile creative si motricitatea fina ochi-maini.

Am realizat un Cosulet cu fructe de sezon.

Materiale necesare: o farfurie de carton, acuarele, o bucata de hartie de carton (pentru manerul cosului), fructe decupate, lipici, capsator.

Cosulet: M. a colorat in maro farfuria (cosuletul), cu un capsator am capsat manerul cosului (din fasia de coala cartonata), iar in interior am asezat merindele.

Dovleacul activitate practica.

🎃Lipire hartie creponata mototolita
🎃Dactilopictura + pictura cu betisoare
🎃Desen + identifica cate seminte are fiecare felie de dovleac
🎃🎃🎃Dezvoltarea si consolidarea mai multor abilitati: motricitatea fina, coordonarea mana-ochi, creativitatea.

Fructe și legume realizate prin metoda fingerprint. Am realizat diferite legume si fructe prin amprentarea mainilor, picioarelor, degetelor.

Crează cu cel mic un „desen amprenta” realizat din acuarele sau vopsele speciale, aplicate pe: palma, talpa, pumn, degetelele sau chiar nasuc.

Va las si fisele pe care le am folosit🤗 preluate de pe pinterest.

Spor la lucru!

Citeste si activitati creative de ziua bunicilor.

Daca ti-a placut acest articol, Distribuie-l si prietenilor tai!

Urmăreste-ne si pe canalul de YouTube pentru mai multe idei!

Lasă un răspuns

halloween
%d blogeri au apreciat: