Oaia - activitate practica

Cauți un craft hazliu cu un anumit animal domestic, pe care să-l faci acasă cu copilul tău?

Iată, un craft drăgălaș pe care l-am realizat la subtema: Animale domestice, de săptămâna asta–oaia. O activitate practică, ușor de realizat de micii curioși. 🤗

Cum sa faci o oița

Cărui copil nu-i plac animalutele!

Fetiței mele îi plac foarte mult animalutele: cățelușii, pisicuțele, văcuțele, oițele, tot ce ține de domestic. Cum nu avem nici macar un animal de companie (asta din cauza unor alergii), mereu dorește să realizăm diferite crafturi, în special cu animale domestice.

Citește și La ferma-Activitati cu animale domestice.

Așa că… zilele trecute am realizat animalute prin tehnica fingerprint, o adevărată provocare pentru ea. Iar azi am realizat această oița drăgălașa, și am dori să v-o prezentăm în acest mic articol.

ASISTENTA OITA

De ce am numit-o *Asistenta Oița*–deoarece este unul dintre animalutele preferat ale Mariei din desenele animat *Doctorița Plusica*🐑 😁

Pentru realizarea propriei tale oițe vei avea nevoie de:”

*o farfurie de unică folosință

*pom pom din vată

*2 ochișori mobili

*2 cârlige

*o bucată de fetru negru

*lipici/adeziv universal

*marker negru

Pasul 1

Pune lipici pe interiorul farfuriei de carton, apoi lipește uniform biluțele din vată pentru realizarea corpului, ca în imaginea de mai jos

Pasul 2

După ce ai terminat de pus toate biluțele de vată, realizează din bucata de fetru capul și urechile oiței. Lipește-le sus pe penultimul rând de vată. Adaugă-i oiței și cei doi ochișori mobili.

Pasul 3

Realizează din două cârlige picioarele. Le poți colora cu markerul negru în partea de jos. Fixează, apoi cârligele de farfurie.

Și gata, asta este drăgălașa “Asistenta Oița” 😁 Simplu și ușor de realizat împreună cu cei mici.

Tehnica plastilinografiei – “Bucle pentru oi”

Cu altă ocazie am creat cu ajutorul plastilinei bucle de blana pentru oi, folosind tehnica plastilinografiei. Astfel de activitate le dezvoltă micuților coordonarea vizuală și motorie a mâinilor, dar și imaginația.

Cum am realizat?

Am rostogolit bucăți mici de plastilina între palme, timp în care aceasta s-a prelungit și a luat forma unor șerpisori cilindrici. Dupa care, am rulat șerpisor cu șerpisor până am format buclele-niste melci mici, de aceasta data. Am scos la imprimantă fișele de lucru, cu cele două mioare. Cei mici le-au colorat, apoi.. le-am plastifiat ( le-am sigilat cu banda transparentă-scoci). Astfel, le putem refolosi, de cate ori dorim.

➡PLASTILINA-carte cu numeroase idei creative, din colectia Arta si indemanare in 5 pasi.. Cu putin ajutor si indemanare, cei mici vor putea confectiona numeroase jucarii de carton, de plastilina, de lut sau din materiale textile.

Spor la lucru!

Citește și 10 crafturi din farfurii de carton.

Dacă ți-a plăcut acestă idee, fii sigur că o văd și prietenii tăi, printr-un share!

Urmărește-ne și pe canalul de YouTube curioși de mici pentru mai multe activitati creative!

By Curiosidemici

Mamica implinita2

Anotimpurile